CLAAS a accelerat creșterea vânzărilor cu 19%

CLAAS, unul dintre cei mai importanți producători mondiali de mașini agricole, și-a crescut vânzările cu 19% în anul fiscal 2021, până la un nou maxim de 4,798 miliarde de euro (anul financiar anterior: 4,042 miliarde de euro). Profitul înainte de impozitare a crescut la 357 milioane euro (anul financiar anterior - 158 milioane euro).

Cifra de afaceri a crescut cu 19% la 4,8 miliarde de euro. Creștere de două cifre în toate regiunile lumii. Profitul înainte de impozitare s-a îmbunătățit semnificativ. Prognoza pentru 2022: Creștere moderată a cifrei de afaceri și câștiguri ușor sub nivelul anului precedent.

„CLAAS a reușit să crească în ciuda problemelor de aprovizionare și a situației de pandemie. Am înregistrat chiar și o creștere de două cifre a veniturilor și o îmbunătățire semnificativă a profitabilității și în toate regiunile lumii”, spune Thomas Böck, Președintele Consiliului de Administrație al Grupului CLAAS.

img

O altă creștere record a investițiilor în cercetare și dezvoltare

Cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare au atins un nou maxim de 262 milioane EUR (în creștere față de 237 milioane EUR în anul financiar precedent). Accentul continuă să fie investițiile în noi sisteme electronice și digitalizarea proceselor agricole.

Investițiile în mijloace fixe s-au menținut și ele la un nivel ridicat, în valoare de 138 milioane euro (în exercițiul financiar precedent - 131 milioane euro).

În luna mai, după o modernizare pe scară largă, la Le Mans (Franţa) a fost deschisă „fabrica viitorului” pentru producţia de tractoare. În Harsewinkel (Germania), unde se produc combine agricole, a fost finalizată și o nouă etapă de modernizare. În doar cinci luni, peste 15 mii de metri pătrați au fost complet reechipați. m de spațiu de producție. Ambele site-uri europene ale Grupului folosesc acum sisteme de transport automate AGV de ultimă generație pentru a crește flexibilitatea și eficiența proceselor de producție. De asemenea, CLAAS și-a extins semnificativ capacitatea de producție la fabrica sa din Krasnodar din Rusia, care poate produce acum de patru ori mai multe combine agricole decât acum cinci ani.

news

Lansare cu succes de produse noi

Datorită produselor inovatoare și unei rețele de vânzări care funcționează bine, CLAAS a reușit să atragă noi clienți și să construiască încredere în rândul clienților existenți..

Schimbări semnificative au avut loc și în segmentul echipamentelor de tractor.

Juriul internațional al competiției „Tractorul Anului 2021” a acordat CLAAS AXION 960 CEMOS victoria în nominalizarea „Sustenabil”. Datorită sistemului de asistență pentru operator cu auto-învățare CEMOS utilizat pe CLAAS AXION 960, se obține o reducere semnificativă a consumului de combustibil, precum și o creștere vizibilă a performanței tractorului în toate condițiile..

Tractoarele ARION 400 au fost modernizate pentru a îndeplini standardul de emisii Stage V și au o gamă de noi sisteme de îmbunătățire a performanței.

Multe inovații au afectat și echipamentele de recoltat furaje. În special, gama de baloți pătrați QUADRANT a fost complet îmbunătățită..

Creștere globală a numărului de angajați

Pe parcursul exercițiului financiar, numărul de angajați a crescut, iar la finele perioadei de raportare se ridica la 11.957 persoane. (în exercițiul financiar precedent - 11.395 persoane). În Germania, numărul de angajați a crescut cu 3,5% la 5790 de persoane. (în anul financiar precedent - 5596 persoane), în Franța - a crescut cu 4,3%, la 2377 persoane. (în exercițiul financiar precedent - 2279 persoane). Numărul de stagiari în toate companiile grupului a fost de 775 de persoane. (în exercițiul financiar precedent - 714 persoane), dintre care 473 - în Germania (în exercițiul financiar precedent - 430 persoane).

PROFITUL CLIENTULUI ESTE RESPONSABILITATEA NOASTRĂ!

Contactați-ne acum pentru o consultație gratuită

PROFITUL CLIENTULUI

RESPONSABILITATEA NOASTRA!

Contactați-ne acum pentru o consultație gratuită